Een lekkage in het dak is een van de meest vervelende plekken om een lekkage te hebben. Helaas is het zo dat met lekkages in het dak je er vaak pas tijdens een fikse regenbui achter komt dat er überhaupt iets met het dak niet helemaal in orde is. Helaas is het dan vaak al te laat om een loodgieter binnen korte tijd langs te laten komen, zodat je een onrustige nacht tegemoet gaat en allerlei emmertjes en teiltjes tevoorschijn moet toveren om het water op te kunnen vangen. Maar soms kun je een lekkage voor zijn, en we zullen hieronder uitleggen hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Laat het dak met enige regelmaat inspecteren

Wanneer het dak het einde van de levensduur nadert, kun je met enige regelmaat een dakdekker het dak op sturen om te controleren hoe het met de staat van het dak gesteld is. Een lekkage treedt doorgaans niet plotsklaps op, en is al geruime tijd vooraf te verwachten doordat het dak steeds slechter begint te worden.

De kans op een lekkage bij een vrij nieuw dak is zeer gering, dus je kunt de regelmaat van de inspectie afstemmen op de leeftijd van het dak.

Laat het dak tijdig vervangen

De huidige manieren van dakbedekking hebben helaas niet het eeuwige leven. Juist de daken die het meest vatbaar zijn voor lekkages – platte daken – gaan het kortste mee. Probeer daarom niet al teveel te beknibbelen op onderhoud en vervang het dak wanneer dat nodig is. Het zal toch op een gegeven moment vervangen moeten worden, en dan kun je beter het dak een paar jaar eerder laten vervangen dan dat je je bij elke plensbui zorgen moet maken of het dak het wel houdt. Bovendien kost het geregel om de schade bij de verzekering vergoed te krijgen ook veel tijd en moeite.

Schakel ons direct in.