Daklekkage

Wat te doen bij een daklekkage?

Een lekkage kan vergaande gevolgen voor u hebben, zeker als u bij een lekkage niet tijdig de hulp van onze erkende loodgieter inschakelt. Er zijn twee redenen die een daklekkage tot een grote ergernis maken voor veel woningbezitters, namelijk: de bron van een daklekkage is vaak maar zeer moeizaam te achterhalen met het blote oog en een daklekkage brengt een vervelende waterschade met zich mee. Dergelijke waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van rottende plekken in het houtwerk van uw dak, of als schimmelplekken op muren en plafonds. Het kost enkele maanden, alvorens het vocht uit uw muren getrokken is en de schade hersteld kan worden.

Hulp van onze loodgieter

Bij een daklekkage zal onze loodgieter uw dakbedekking volledig nalopen op slijtage in de vorm van barstjes en scheurtjes. Vaak sijpelt het vocht via dergelijke slijtage bij uw dak naar binnen, met de eerder beschreven waterschade tot gevolg. Onze loodgieter beschikt over speciale apparatuur, waarmee het achterhalen van de bron van een lekkage vaak erg eenvoudig is.

Het is lastig om schade aan de dakbedekking te voorkomen, al kunt u onze loodgieter eens per jaar naar uw dakbedekking laten kijken. Bij het controleren van de dakbedekking kan onze loodgieter waar nodig zorgen voor een passende oplossing, om waterschade tegen te gaan. Soms kunnen scheurtjes worden dicht gebrand, in andere gevallen zal de volledige dakbedekking moeten worden vervangen. Let bij onderhoud aan de dakbedekking wel altijd op het Dakmerk-keurmerk.

Loodgieterij De Smet heeft een zeer ruime expertise in het verhelpen van verschillende soorten daklekkages. Wij helpen u dan ook graag bij het oplossen van lekkages.

 

Vorig bericht
Help, ik heb een gaslek!

Onze nieuwste tips:

Hulp van een loodgieter?