gas

Help, ik heb een gaslek!

Zonder dat u het direct opmerkt, kan er sprake van een gaslek zijn in uw woning. Meestal zult u het gaslek opmerken aan de geur die bij het gaslek vrijkomt. Hoewel aardgas van zichzelf geurloos is, voegen gasproducenten hier een geurstof aan toegevoegd zodat het opvalt als er ergens gas ontsnapt. De geur doet denken aan zwavel. Heeft u last van een gaslek in huis, of heeft u het vermoeden last te hebben van een gaslek? Schakel de hulp van Loodgieterij De Smet in om het gaslek voor u op te sporen en te verhelpen.

Ruikt u gas, voorkom dan altijd het ontstaan van vuur of vonken. Gebruik dus niet uw fornuis, geen lucifers of aansteker of andere hittebronnen.

Hoe ontstaat een gaslek

Een gaslek is doorgaans niet meer dan een scheurtje in een verouderde of sterk poreuze gasslang/leiding in uw woning. De gasleiding loopt door uw huis, waardoor het niet altijd makkelijk is om precies vast te stellen waar het scheurtje zit. Naast een scheurtje in de gasslang kan het ook zo zijn dat een gasslang niet op de juiste wijze op apparaten is aangesloten. Hierdoor ontstaat speling tussen de gasslang en de aansluiting op het apparaat, waarlangs gas kan ontsnappen. Gaslekkages komen met name voor rond apparaten als een gasfornuis, een gaskachel, de geiser of een cv-ketel.

Zelf een gaslek verhelpen

Het is erg lastig om zelf een gaslek te verhelpen, omdat de bron van een gaslek vaak niet te vinden is. Een loodgieter beschikt over de juiste apparatuur om het gaslek te lokaliseren en kan direct voor een passende oplossing zorgen. Om verstikking en explosies te voorkomen, is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen bij een gaslek in huis.

Woont u in ons werkgebied dan staan wij direct voor u klaar om het gaslek te dichten.

Volgend bericht
Verstopte wc? Ontstop hem makkelijk met deze tips!

Onze nieuwste tips:

Hulp van een loodgieter?