gas

Help, ik heb een gaslek!

Zonder dat u het direct door hoeft te hebben, kan er sprake van een gaslek zijn in uw woning. In de meeste gevallen zult u een gaslek opmerken aan de geur die een gaslek kan veroorzaken. Hoewel aardgas van zichzelf geurloos is, wordt hier een geurstof aan toegevoegd om te voorkomen dat u een gaslek niet op zou merken. Mocht uw woning goed geventileerd worden en het gat in de gasleiding erg klein zijn, dan kan het zo zijn dat het gaslek pas na enige tijd door u wordt opgemerkt. Heeft u last van een gaslek in huis, of heeft u het vermoeden last te hebben van een gaslek? Schakel de hulp van een loodgieter van Loodgieter Aan Huis in om het gaslek voor u op te sporen en te verhelpen.

Het ontstaan van een gaslek

Een gaslek is doorgaans niet meer dan een scheurtje in een verouderde of sterk poreuze gasslang in uw woning. Deze gasslang bevindt zich op verschillende plekken, waardoor het niet altijd even makkelijk is om de plek van het scheurtje te achterhalen. Naast een scheurtje in de gasslang kan het ook zo zijn dat een gasslang niet op de juiste wijze op apparaten in huis is aangesloten. Hierdoor ontstaat speling tussen de gasslang en de aansluiting op het apparaat, waarlangs het gas kan ontsnappen. Gaslekkages komen met name voor rond apparaten als een gasfornuis, een gaskachel, de geiser of een cv-ketel.

Zelf een gaslek verhelpen

Het is erg lastig om zelf een gaslek te verhelpen, omdat de bron van een gaslek vaak niet te vinden is voor woningbezitters. Een loodgieter beschikt over de juiste apparatuur om de bron van een gaslek voor u te achterhalen en kan direct voor een passende oplossing zorgen. Om een verstikking en explosies te voorkomen, is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen bij een gaslek in huis.

Volgend bericht
Wat te doen bij een daklekkage?

Onze nieuwste tips:

Hulp van een loodgieter?