CV-ketel

Altijd snel ter plaatse bij cv-ketel problemen: 24 op 24 service
Direct een oplossing
Bel nu en wij helpen u direct!

Spoed

Met spoed een loodgieter nodig om cv-ketel problemen te verhelpen? Wij staan voor u klaar! Wij spannen ons in om zo snel mogelijk naar u toe te komen. Wij hebben onder andere ervaringen met:

  • Cv-ketel storingen oplossen
  • Versleten onderdelen vervangen
  • Water wat niet warm wordt
  • Verwarmingen die niet warm worden
  • Cv-ketel reparaties
  • Ontluchten/bijvullen van de cv-ketel

Voor een spoedaanvraag kunt u gewoon ons reguliere nummer bellen.

24 op 24 service
cv-ketel

Alle cv-ketel problemen

24 op 24 service

Ervaren loodgieters

Altijd snel bij u

Onderhoud cv-ketel

Loodgieterij de Smet is gespecialiseerd in chauffage. Op deze pagina leest u over alles rondom uw cv-ketel. Denk hierbij aan cruciale zaken zoals het installeren en onderhouden van uw cv-ketel en wat u het beste kunt doen als uw verwarming niet werkt of uw radiator niet warm wordt. U kunt ons voor al uw cv-ketel problemen inschakelen.

Allereerst dienen cv-ketels in Vlaanderen minstens om de twee jaar verplicht te worden onderhouden en worden gekeurd. Verder is het periodiek onderhouden van uw cv-ketel een raadzame activiteit. Immers, daarmee faciliteert u niet alleen een goede werking van uw chauffage, maar ook een veilige toestand. Anders riskeer u onnodig gevaarlijke toestanden in uw woning, waaronder koolmonoxidevergiftiging.

Wat wordt er gedaan tijdens een dergelijke onderhoudsbeurt? De monteur begint met het controleren van uw cv-ketel. De cv-ketel wordt dan nagekeken, schoongemaakt en – indien nodig – opnieuw afgesteld. Ook zullen versleten of kapotte cv-ketel onderdelen worden vervangen.

Verwarming radiator

Cv-ketel installatie

Bij het installeren van een cv-ketel, zijn er verschillende zaken waar rekening mee dient te worden gehouden, vandaar dat het inhuren van een professional een sterk aanraden is. Het begint met het kijken naar wat voor cv-ketel het meest proper is om toe te passen.

Bij de uitvoering kunt u bijvoorbeeld denken aan een wandmodel (wat aan de wand wordt geplaatst) of een vloermodel (wat op de vloer wordt geplaatst). Ook kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een open of gesloten cv-ketel: voor een gesloten cv-ketel heeft u onder andere een extra kanaal nodig zodat de lucht naar de brander kan worden gevoerd.

Onderhoud boiler

Mocht uw boiler toe zijn aan onderhoud, dan is het belangrijk om een professional in te schakelen. Immers, het onderhouden van een boiler dient op een vakkundige wijze te gaan; de nodige expertise om onnodige schade of lekkages te kunnen voorkomen.

Het meest voorkomende probleem waardoor de werking van de boiler wordt aangetast, betreft kalkvorming. Voor het ontkalken van uw boiler, raden we ook een vakkundige aan.

verwarming werkt niet

Verwarming werkt niet

Als uw verwarming niet werkt, dan kunt u controleren of alle radiatoren open staan. Mocht het zo zijn dat het openen van uw radiator stroef gaat, dan kan de oorzaak daarvan worden gevonden in bijvoorbeeld de aanwezigheid van kalkschilfers in uw verwarmingssysteem. Er kunnen verschillende oorzaken zijn die te wijten zijn aan verschillende onderdelen van uw cv-ketel, waardoor telkens een andere oplossing gepast is. Vandaar dat het inzetten van een vakkundige raadzaam is.

radiator

Geen verwarming maar wel warm water

Mocht het zo zijn dat uw radiator niet warm wordt, dan kan de oplossing liggen in het ontluchten van uw cv-ketel (met bijvoorbeeld een ontluchtingssleutel). Als dit niet helpt, dan kan het probleem ook liggen aan het ventielinsert, uw cv-ketel als geheel of leidingen. Het kan ook zo zijn dat de radiator niet goed is aangesloten. Ook voor zulke klussen is het raadzaam om ernaar te laten kijken door een professional, zodat de oorzaak en adequate oplossing voor uw specifieke situatie kan worden achterhaald.

kraanwater warm water

Geen warm water maar wel verwarming

Als het gaat om een geval waarin u geen warm water meer hebt, maar de verwarming het wel doet, kunt u denken aan een breed gamma aan factoren. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met een lekkage in uw warmwaterleiding of uw thermostatische kraan. Ook kan het zo zijn dat de thermostaatkraan zodanig verkalkt is, dat u het water niet meer warm kunt krijgen – omdat temperatuurregulatie niet of nauwelijks meer mogelijk is. Dan ligt de oplossing in het ontkalken van de kraan.

cv-ketel

Verwarming werkt niet warm water wel

Mocht de situatie omgekeerd zijn, dan kunt u controleren of uw kamerthermostaat wel aan staat. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de batterijen van de thermostaat aan vervanging toe zijn. Echter kan het ook liggen aan een bepaalde storing. Loodgieterij De Smet is een vakkundig bedrijf dat u direct kunt inschakelen voor alles rondom uw cv-ketel, of het nou gaat om bijvoorbeeld algemeen onderhoud of specifieke problemen aan uw boiler.

Werkgebied

U kunt ons overal in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en regio Antwerpen inschakelen.
Wij werken onder meer in: