Lekkage

Altijd snel ter plaatse bij lekkages: 24 op 24 service
Bel nu en wij helpen u direct!

Stappenplan

Wat te doen bij lekkages?

lekkage

Alle soorten lekkages

24 op 24 service

Ervaren loodgieters

Altijd snel bij u

Spoed

Met spoed een loodgieter nodig om een lek op te sporen of te dichten? Wij staan voor u klaar! Bij klussen waar haast bij is spannen wij ons in om zo snel mogelijk naar u toe te komen. Wij hebben onder andere ervaringen met:

  • Daklekkage
  • Lekkage riolering/afvoer
  • Lekkage in waterleidingen
  • Cv/verwarming lekkage
  • Plafondlekkage
  • Lekkages in muren
  • Lekkage in de keuken/badkamer

Voor een spoedaanvraag kunt u gewoon ons reguliere nummer bellen.

24 op 24 depannage

Waterlekken opsporen

Een lekkage is natuurlijk erg vervelend vanwege verschillende gevolgen die hieraan verbonden zijn: denk hierbij aan vochtproblemen die kunnen leiden tot schimmelproblemen in uw woning. Loodgieterij de Smet helpt u met lekkage problemen. Hier leest u meer over alles rondom een lekkage.

Hoewel een waterlek klein kan zijn, kan het veel schade veroorzaken aan uw woning. Vandaar dat het belangrijk is om eventuele waterlekken op te sporen. Het opsporen van waterlekken kan worden gedaan door met een stukje keukenpapier langs uw leidingen te gaan en na te controleren of u een lek treft.

Mocht u geen waterlekken vinden, dan kunt u ook een doek (die gekleurd is) toepassen om eventuele kalk plekken te vinden. De aanwezigheid van kalk is namelijk een indicatie van vocht. U kunt alle zichtbare leidingen controleren, door bijvoorbeeld niet alleen na te gaan of er vocht is, maar ook te kijken of u bijvoorbeeld kalksporen tegenkomt.

Ook kan het natuurlijk zo zijn dat een waterlek goed verscholen is. Schroom niet om een vakkundige in te schakelen om waterlekken niet over het hoofd te zien.

Lekkage schade

Waterlek dichten

Een waterlek dichten is van cruciaal belang om schimmelproblemen, rottend hout of een overstroomde kelder te voorkomen. Allereerst is het belangrijk om te weten wat de exacte oorzaak is. Mocht uw lekkage liggen aan een barst in de muren, dan is het injecteren van de muren de beste oplossing om – zonder dat alles afgebroken hoeft te worden – de barst dicht te maken.

Als het gaat om een lek in uw waterleiding: mocht u de lekkage vóór uw watermeter aantreffen, dan kunt u contact opnemen met het desbetreffende waterbedrijf. Als de lekkage na uw watermeter te vinden is, dan kunt u contact opnemen met een loodgieter.

Voor al uw klussen

24 op 24 service

Ervaren loodgieters

Altijd snel bij u

Lekkage schade
lekkage

Daklekkage opsporen en dichten

Door een daklekkage kan vocht in het houtwerk van uw dak trekken. Dit veroorzaakt rottende plekken, die zeer moeizaam te herstellen zijn. Naast rottende plekken in het houtwerk, kan een lekkage in de dakbedekking tevens zorgen voor schimmelplekken op muren en plafonds. Wij hebben veel ervaring met het opsporen van het lek en deze vervolgens te dichten. We zorgen direct voor een (nood)oplossing om verdere waterschade te voorkomen.

Waterleiding lek

Lek in waterleiding opsporen en dichten

Wat betreft het opsporen van een lek in de waterleiding, kan een professional door het toepassen van speciaal apparatuur de lekkage nauwkeurig opsporen. Lekken in de waterleiding kunnen van binnenuit worden hersteld. Zo kan het water uit de leidingen worden gehaald, waarna de leiding van binnenuit wordt gedroogd met perslucht; een mengsel van lucht en zand zorgt ervoor dat afzettingen die in uw leiding zitten, worden verwijderd. Na het aanbrengen van een coatlaag, is uw leiding vervolgens extra goed beschermd.

cv-ketel

Lek in de verwarming opsporen en dichten

Of het nu gaat om een lek in uw waterleiding of verwarming; we raden aan om werkzaamheden rondom een lekkage door een vakkundige te laten uitvoeren wegens de kennis, vaardigheden en materialen. Een lekkage in uw verwarming kan namelijk nauwkeurig worden opgespoord door het meten van geluid (een ultrasoon meting). Allereerst is het belangrijk dat de cv-ketel wordt afgetapt, omdat lekkages herstellen niet kan als de (cv)-leidingen gevuld zijn met water. Pas daarna kan er speciale pasta worden aangebracht op de lekkage.

afvoer keuken

Lekkages in de keuken opsporen en dichten

Een tip die u gelijk kunt uitvoeren, is het dichtdraaien van de hoofdkraan om de schade te beperken. Ook hiervoor geldt dat de vakkundige apparatuur kan inzetten om de lek nauwkeurig te kunnen vinden. Afhankelijk van de aard van het probleem en de grootte van de schade, kan bijvoorbeeld de kraan worden vervangen of worden hersteld. Een lekkage kan bijvoorbeeld worden hersteld door het af te dichten.

badkamer onderdelen

Badkamerlekkages opsporen en dichten

Een lekkage in uw badkamer kan liggen aan een breed gamma aan factoren. Denk hierbij aan een versleten kraan die begint te lekken of wegens een lekkage in verborgen waterleidingen of afvoerleidingen. In sommige gevallen ontstaan er ook lekkages in uw badkamer door slecht kitwerk. Kit zorgt er namelijk voor dat kleine openingen kunnen worden afgedicht. Waar het probleem ook in zit, de vakkundige kijkt er zorgvuldig naar en kan een adequate oplossing toepassen.

Werkgebied

U kunt ons overal in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en regio Antwerpen inschakelen.
Wij werken onder meer in: