Ontstopping

Altijd snel ter plaatse bij verstoppingen: 24 op 24 service
Direct een oplossing
Bel nu en wij helpen u direct!

Spoed

Met spoed een loodgieter nodig om een verstopping te verhelpen? Wij staan voor u klaar! Bij verstoppingen waar haast bij is spannen wij ons in om zo snel mogelijk naar u toe te komen. Wij hebben onder andere ervaringen met verstoppingen in:

 • WC’s
 • Lavabo’s
 • Gootstenen
 • Doucheputjes
 • Baden
 • Afvoeren
 • Riolering

Voor een spoedaanvraag kunt u gewoon ons reguliere nummer bellen.

24 op 24 service
ontstoppen

Alle typen verstopping

24 op 24 service

Ervaren loodgieters

Altijd snel bij u

Zelf verstoppingen verhelpen

Loodgieterij de Smet kan u bij al uw ontstopping problemen helpen. Op deze pagina leest u alles rondom een ontstopping. Mocht u last hebben van bijvoorbeeld een verstopte gootsteen of douche, lees dan gauw verder.

Wat betreft een verstopte gootsteen in de keuken, zijn etensresten vaak de boosdoeners. U kunt dit voorkomen door uw vaat zoveel mogelijk, bijvoorbeeld met een stukje keukenpapier, schoon te vegen en etensresten weg te gooien in plaats van het direct onder de gootsteen te zetten en af te spoelen.

Mocht u last hebben van een verstopte gootsteen, dan kunt u bijvoorbeeld bakpoeder gecombineerd met azijn inzetten. Hierbij kunt u wat bakpoeder in de gootsteen doen en een scheutje azijn toevoegen, waarna de gootsteen met heet water kan worden gespoeld. Let wel: dit biedt geen garantie voor een oplossing, maar is een manier om zelf verstoppingen te verhelpen.Denk bijvoorbeeld ook aan een verstopt doucheputje. Het principe is hetzelfde als een verstopping in een gootsteen, maar in dit geval zijn haren en zeepresten veelal de achterliggende oorzaak van een verstopping in een doucheput. Door het schoon te houden, kunt u een verstopping voorkomen.

Een manier om dit zelf op te lossen, betreft hetzelfde als bij een verstopte gootsteen in de keuken. U kunt proberen om bakpoeder, samengevoegd met azijn, en vervolgens (minimaal) een liter kokend heet water er doorheen te gieten.

afvoer keuken

Verstoppingen voorkomen

Nog beter is het vanzelfsprekend om een verstopping van uw afvoer te voorkomen, door uw afvoer standaard eens per jaar te laten doorspuiten door een loodgieter. Daarbij kunt u ervoor kiezen om een zeefje in uw gootsteen te leggen, waarmee een groot deel van het restafval van bijvoorbeeld een lunch of diner uit de afvoer wordt gehouden. Juist dit restafval is vaak de bron van een lekkage, naast bijvoorbeeld een overmatig gebruik van toiletpapier. Spoel ook geen olie door de WC, dit kan verstoppingen veroorzaken. Olie door een andere afvoer zoals bijvoorbeeld een wasbak wegspoelen is ook een slecht idee. Er wordt vaak aangeraden om wat olie door de afvoer te gieten om de werking van de sifon te verbeteren, maar juist bij warm weer kan olie verstoppingen in de sifon veroorzaken.

wc ontstoppen

WC ontstoppen

Het ontstoppen van uw wc is essentieel om stank- en wateroverlast te voorkomen. Hoewel u zelf ontstoppingsmiddelen kunt proberen, zijn deze vaak niet effectief bij ernstige verstoppingen. Onze ontstoppingsdienst beschikt over de juiste apparatuur en expertise om uw probleem snel en efficiënt op te lossen. Dankzij de ontstoppingsservice van Loodgieterij De Smet is uw wc in mum van tijd weer in gebruik.

riool ontstoppen

Riool ontstoppen

Ook als u uw riool dient te ontstoppen, kan Loodgieterij De Smet de klus op een vakkundige wijze voor u uitvoeren. Als oplossing kunt u bijvoorbeeld een hogedrukreiniger inzetten voor de ontstopping. Wel is voorzichtigheid aangeraden (om geen schade aan te richten) en kunt u ook voor een dergelijke oplossing het beste een expert van onze ontstoppingsdienst inzetten. 

Sifon schoonmaken

Afvoer ontstoppen

Als het gaat om verstoppingen in uw keuken afvoer of de afvoer naar de riolering, kunt u eerst proberen om deze met soda en kokend heet water te ontstoppen. Wanneer uw afvoer in de keuken verstopt blijft, kunt u een deskundige van onze ontstoppingsservice inzetten. Onze specialisten zijn niet alleen bedreven in het ontstoppen van leidingen, maar kunnen ook effectief uw keuken afvoer ontstoppen. Met de juiste zorg en onderhoud van onze service, zult u merken dat uw keuken afvoer minder vaak verstopt raakt. Zo kunt u blijven genieten van een ongestoorde afvoerfunctionaliteit in uw huis.

afvoer keuken

Gootsteen ontstoppen

Heeft u last van een verstopte gootsteen? Het ontstoppen van de gootsteen is vaak nodig om onaangename geurtjes en wateroverlast te voorkomen. Voor het ontstoppen van een gootsteen kunt u eerst zelf proberen met een plopper of baking soda met azijn. Mocht dit de verstopping in de gootsteen niet oplossen, dan staat Loodgieterij De Smet klaar met professionele methoden om uw gootsteen te ontstoppen en de doorstroming te herstellen.

Douche ontstoppen

Douche of bad ontstoppen

Ook voor het vinden van een vakkundige voor de ontstopping van uw douche of bad, bent u bij Loodgieterij De Smet aan het juiste adres. Het is belangrijk om niet zelf te willen ontstoppen aan de hand van bijvoorbeeld een zuignap, omdat het vuil anders verder in de buis kan worden vastgezet, waardoor u nog verder van huis bent. Ook kan het zo zijn dat de verstopping zich verder bevindt dan de sifon, waardoor het inzetten van een expert van onze ontstoppingsdienst onontkoombaar is.

ontstoppen lavabo in uitvoering

Lavabo ontstoppen

Mocht u last hebben van een verstopte afvoer omtrent uw lavabo, dan kunt u proberen om het eerst te reinigen. Als het vuil direct onder het plugrooster van de sifon of het putje zit, dan kunt u deze twee onderdelen losmaken en het opgehoopte vuil verwijderen. Let daarbij wel op dat de sifon op een stevige wijze weer wordt vastgemaakt, zodat u niet ineens last krijgt van een lekkage. Wel blijft het raadzaam om een professional van onze ontstoppingsservice in te zetten – omdat het vuil bijvoorbeeld ook verder in uw leiding kan zitten – en zodat u geen last krijgt van bijkomende problemen.

Zelf ontstoppen

Liever zelf aan de slag? Dit kunt u proberen:

 • Spoel de afvoer door met heet water en soda. Dit kan de blokkade in de leiding losweken.
 • Gebruik een ontstopper (plopper), deze kan de blokkade lostrekken.
 • Gebruik een ontstoppingsveer om de blokkade het riool in te duwen.
 • Spuit de afvoer door met een hogedrukspuit. Let op: dit kan uw afvoer beschadigen en zorgen voor waterschade.
 • Maak het sifon los en maak deze goed schoon.

Let op: wij raden het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen af. Deze zijn schadelijk voor uw gezondheid, uw afvoer en het milieu.

Voorkom verstopping

Voorkom verstoppingen met deze tips:

 1. Spoel geen vet/olie door de afvoer
 2. Spoel geen verf door
 3. Gebruik een zeefje in de gootsteen
 4. Beperk gebruik toiletpapier
 5. Spoel geen keukenpapier door
 6. Spoel af en toe leidingen door met soda
 7. Maak afvoerputjes regelmatig schoon
 8. Spoel geen maandverband, tampons of luiers door
Toch last gekregen van een verstopping?

Prijzen ontstoppingsdienst

Als u met een verstopping zit die u niet zelf kunt oplossen, dan kunt u rekenen op de  ontstoppingsdienst van Loodgieterij De Smet, waarbij u verzekerd bent van een professionele en efficiënte aanpak.

Loodgieterij De Smet heeft de expertise en apparatuur om elke verstopping snel aan te pakken. Of het nu gaat om een eenvoudige verstopping in uw wc of een complexere situatie in het riool, onze specialisten staan klaar om u te helpen met een passende oplossing.

De prijzen van onze ontstoppingsdienst variëren afhankelijk van verschillende factoren. De ernst en de locatie van de verstopping zijn belangrijke factoren. Een complexe verstopping die moeilijk te bereiken is, zal doorgaans meer kosten. Ook het tijdstip waarop u de dienst nodig heeft, zoals ’s nachts of tijdens feestdagen, kan de prijzen van de ontstoppingsdienst beïnvloeden.

Bovendien zijn de gebruikte technieken en materialen bepalend voor de prijzen van onze ontstoppingsdienst. Geavanceerde methoden zoals camera-inspectie of het gebruik van een hogedrukreiniger kunnen de kosten verhogen, maar zijn effectiever bij hardnekkige verstoppingen.

Loodgieterij De Smet streeft naar transparantie in de prijzen van onze ontstoppingsdienst, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Werkgebied

U kunt ons overal in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en regio Antwerpen inschakelen.
Wij werken onder meer in: