Ontstopping

Altijd snel ter plaatse bij verstoppingen: 24 op 24 service
Direct een oplossing
Bel nu en wij helpen u direct!

Spoed

Met spoed een loodgieter nodig om een verstopping te verhelpen? Wij staan voor u klaar! Bij verstoppingen waar haast bij is spannen wij ons in om zo snel mogelijk naar u toe te komen. Wij hebben onder andere ervaringen met verstoppingen in:

 • WC’s
 • Lavabo’s
 • Gootstenen
 • Doucheputjes
 • Baden
 • Afvoeren
 • Riolering

Voor een spoedaanvraag kunt u gewoon ons reguliere nummer bellen.

24 op 24 service
ontstoppen

Alle typen verstopping

24 op 24 service

Ervaren loodgieters

Altijd snel bij u

Zelf verstoppingen verhelpen

Loodgieterij de Smet kan u bij al uw ontstopping problemen helpen. Op deze pagina leest u alles rondom een ontstopping. Mocht u last hebben van bijvoorbeeld een verstopte gootsteen of douche, lees dan gauw verder.

Wat betreft een verstopte gootsteen in de keuken, zijn etensresten vaak de boosdoeners. U kunt dit voorkomen door uw vaat zoveel mogelijk, bijvoorbeeld met een stukje keukenpapier, schoon te vegen en etensresten weg te gooien in plaats van het direct onder de gootsteen te zetten en af te spoelen.

Mocht u last hebben van een verstopte gootsteen, dan kunt u bijvoorbeeld bakpoeder gecombineerd met azijn inzetten. Hierbij kunt u wat bakpoeder in de gootsteen doen en een scheutje azijn toevoegen, waarna de gootsteen met heet water kan worden gespoeld. Let wel: dit biedt geen garantie voor een oplossing, maar is een manier om zelf verstoppingen te verhelpen.Denk bijvoorbeeld ook aan een verstopt doucheputje. Het principe is hetzelfde als een verstopping in een gootsteen, maar in dit geval zijn haren en zeepresten veelal de achterliggende oorzaak van een verstopping in een doucheput. Door het schoon te houden, kunt u een verstopping voorkomen.

Een manier om dit zelf op te lossen, betreft hetzelfde als bij een verstopte gootsteen in de keuken. U kunt proberen om bakpoeder, samengevoegd met azijn, en vervolgens (minimaal) een liter kokend heet water er doorheen te gieten.

afvoer keuken

Verstoppingen voorkomen

Nog beter is het vanzelfsprekend om een verstopping van uw afvoer te voorkomen, door uw afvoer standaard eens per jaar te laten doorspuiten door een loodgieter. Daarbij kunt u ervoor kiezen om een zeefje in uw gootsteen te leggen, waarmee een groot deel van het restafval van bijvoorbeeld een lunch of diner uit de afvoer wordt gehouden. Juist dit restafval is vaak de bron van een lekkage, naast bijvoorbeeld een overmatig gebruik van toiletpapier. Spoel ook geen olie door de WC, dit kan verstoppingen veroorzaken. Olie door een andere afvoer zoals bijvoorbeeld een wasbak wegspoelen is ook een slecht idee. Er wordt vaak aangeraden om wat olie door de afvoer te gieten om de werking van de sifon te verbeteren, maar juist bij warm weer kan olie verstoppingen in de sifon veroorzaken.

wc ontstoppen

WC ontstoppen

Het ontstoppen van uw wc bij een verstopping, is een noodzakelijke klus, omdat dit anders stank- en wateroverlast als gevolg kan hebben. U kunt een ontstoppingsmiddel inzetten, maar dit is niet vaak effectief bij een wc verstopping. Een expert heeft de juiste apparatuur en kennis om het probleem niet alleen efficiënt maar ook vlug op te lossen. Loodgieterij De Smet is ook gespecialiseerd in ontstoppingen en kan het probleem binnen een mum van tijd oplossen.

riool ontstoppen

Riool ontstoppen

Ook als u uw riool dient te ontstoppen, kan Loodgieterij De Smet de klus op een vakkundige wijze voor u uitvoeren. Als oplossing kunt u bijvoorbeeld een hogedrukreiniger inzetten voor de ontstopping. Wel is voorzichtigheid aangeraden (om geen schade aan te richten) en kunt u ook voor een dergelijke oplossing het beste een expert inzetten.

afvoer loskoppelen

Afvoer ontstoppen

Als het gaat om ontstopping(en) omtrent uw afvoer, kunt u proberen om dit met soda en kokend heet water op te lossen. Mocht dit geen uitweg bieden, dan kunt u een deskundige inzetten die niet alleen de onderliggende oorzaak kan achterhalen, maar ook uw afvoer effectief kan laten ontstoppen zodat u hier in de nabije toekomst ook geen last meer van krijgt (mits u de afvoer goed schoonhoudt).

Douche ontstoppen

Douche of bad ontstoppen

Ook voor het vinden van een vakkundige voor de ontstopping van uw douche of bad, bent u bij Loodgieterij De Smet aan het juiste adres. Het is belangrijk om niet zelf te willen ontstoppen aan de hand van bijvoorbeeld een zuignap, omdat het vuil anders verder in de buis kan worden vastgezet, waardoor u nog verder van huis bent. Ook kan het zo zijn dat de verstopping zich verder bevindt dan de sifon, waardoor het inzetten van een vakkundige onontkoombaar is.

ontstoppen lavabo in uitvoering

Lavabo ontstoppen

Mocht u last hebben van een verstopte afvoer omtrent uw lavabo, dan kunt u proberen om het eerst te reinigen. Als het vuil direct onder het plugrooster van de sifon of het putje zit, dan kunt u deze twee onderdelen losmaken en het opgehoopte vuil verwijderen. Let daarbij wel op dat de sifon op een stevige wijze weer wordt vastgemaakt, zodat u niet ineens last krijgt van een lekkage. Wel blijft het raadzaam om een professional in te zetten – omdat het vuil bijvoorbeeld ook verder in uw leiding kan zitten – en zodat u geen last krijgt van bijkomende problemen.

Zelf ontstoppen

Liever zelf aan de slag? Dit kunt u proberen:

 • Spoel de afvoer door met heet water en soda. Dit kan de blokkade in de leiding losweken.
 • Gebruik een ontstopper (plopper), deze kan de blokkade lostrekken.
 • Gebruik een ontstoppingsveer om de blokkade het riool in te duwen.
 • Spuit de afvoer door met een hogedrukspuit. Let op: dit kan uw afvoer beschadigen en zorgen voor waterschade.
 • Maak het sifon los en maak deze goed schoon.

Let op: wij raden het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen af. Deze zijn schadelijk voor uw gezondheid, uw afvoer en het milieu.

Voorkom verstopping

Voorkom verstoppingen met deze tips:

 1. Spoel geen vet/olie door de afvoer
 2. Spoel geen verf door
 3. Gebruik een zeefje in de gootsteen
 4. Beperk gebruik toiletpapier
 5. Spoel geen keukenpapier door
 6. Spoel af en toe leidingen door met soda
 7. Maak afvoerputjes regelmatig schoon
 8. Spoel geen maandverband, tampons of luiers door
Toch last gekregen van een verstopping?

Werkgebied

U kunt ons overal in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en regio Antwerpen inschakelen.
Wij werken onder meer in: